Wie kan er aanvragen?

Niet van toepassing

Leergeld Houten helpt kinderen van 0 tot en met 17 jaar uit Houten waarvan de ouders weinig inkomen hebben:

  • Ouders met een (bijstands)uitkering
  • Werkende ouders met een laag inkomen
  • ZZP-ers met weinig werk
  • Ouders met schulden

Hebben je kinderen een U-pas? Geef dan het geldige nummer van de passen door bij je aanvraag. Kinderen met een U-pas helpen we altijd!

Aanvragen kunnen ook door hulpverleners (bijv. de school, van Houten en co, een kerk, Leger des Heils enz.) gedaan worden. Dit uiteraard na toestemming van het gezin.

Wat kunnen wij je bieden?

De verschillende soorten hulp die wij je kunnen bieden kun je vinden op de voorzieningenpagina.

Hoe werkt het?

Als je een eerste aanvraag hebt gedaan komt de jou toegewezen contactpersoon van Leergeld Houten bij je thuis voor een intake gesprek. Hij of zij bekijkt samen met jou je financiële situatie en wat er nodig is voor je kind. Voor vervolgaanvragen of algemene vragen neem je contact op met jouw contactpersoon (intermediair).

Leergeld beoordeelt de aanvraag en koopt of betaalt wat er nodig is.

Van Leergeld krijg je geen geld, maar wij betalen wat er nodig is direct aan bijvoorbeeld de winkel of de sportclub. Met de Leergeldmedewerker (de intermediair) houd je contact bij volgende aanvragen. Er zijn ongeveer 20 vrijwilligers actief bij Leergeld. In 2021 werden in Houten al meer dan 600 kinderen geholpen.

Voorbeelden:

Je kind heeft een laptop nodig voor school, maar je hebt geen geld om er één te kopen. Je doet een aanvraag bij Leergeld. Na goedkeuring wordt de laptop door Leergeld gekocht en kun je deze komen afhalen.

Je kind wil erg graag op voetbal, maar de voetbalclub is duur en er moet ook sportkleding en voetbalschoenen gekocht worden. Je hebt hier geen geld voor. Doe een aanvraag! Leergeld betaalt, na goedkeuring, de voetbalclub, de voetbalschoenen en de sportkleding.

Je kind wil het heel gaaf om een instrument te gaan bespelen, of te gaan dansen of bijvoorbeeld schilderen. Doe een aanvraag! Samen kunnen we het voor elkaar krijgen.

Met jouw persoonlijke gegevens wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan. Lees hier meer over in ons privacy reglement