De Leergeldformule

Niet van toepassing

Bij stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder zie je de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vul je naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Houten neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

 2. Huisbezoek

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij je thuis en neemt de aanvraag met je door. Dit gesprek kan ook op een andere plek plaats vinden bijvoorbeeld in de bibliotheek of waar je maar wilt binnen Houten. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. Je moet in dat intakegesprek het totale gezinsinkomen tonen bijv. door een loonstrook, een uitkeringsbrief of het bezit van een U-pas. Als je dat wenst, kan de tussenpersoon je informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.

 3. Besluit

  Op basis van alle informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een reactie van ons ontvangt.
 4. Uitvoering

  Stichting Leergeld Houten helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, het zwembad of de fietsenwinkel.

 5. Problemen/vragen?

  Als er iets niet goed is gegaan of je wilt nog wat vragen, neem dan contact met ons op via info@leergeldhouten.nl.